• angleški,english

LEPOTA TALNIH PLOŠČIC, KI SE NADALJUJEJO PO STENI

Je enotnost ključnega pomena?

 

Ker so porcelanske ploščice univerzalne in primerne za vse površine jih ne rabimo omejiti samo na tla.

 Gorenje keramika - lepota talnih ploščic, ki se nadaljujejo po steni

 

V sodobni kopalnici je najpogostejša kombinacija porcelanskih in keramičnih stenskih ploščic. Porcelanske ploščice, ki so trdnejše, odpornejše in proti zdrsne, običajno polagamo po tleh, stenske keramične ploščice pa po stenah, saj so lažje in manj obremenjujoče za stene. Medtem ko stenskih keramičnih ploščic ne smemo polagati po tleh, pa lahko porcelanske ploščice polagamo tako po tleh kot po stenah.

Pri opremljanju kopalnice je najpomembnejše vprašanje kombinacije stenskih in talnih ploščic, ki je seveda odvisna od osebnega okusa in stila, ki nam je blizu, pa tudi od značilnosti samega prostora. Stenske in porcelanske ploščice se ne razlikujejo samo po namenu uporabe temveč tudi v teksturi in površini, z barvo in vzorcem pa lahko kontrast še povečamo. Lahko se odločimo za kombinacijo v podobnih barvah in različnih vzorcih, kombinacijo ploščice z vzorcem in enotne enobarvne ploščice, ali pa kombiniramo različne barve. Lep kontrast dosežemo tudi s kombinacijo mat teksturiranih in gladkih sijajnih ploščic.

 

Ker so porcelanske ploščice univerzalne in primerne za vse površine jih ne rabimo omejiti samo na tla. Nezanimiv pravokoten prostor lahko čudovito razgibamo tudi tako, da položimo porcelanske ploščice po tleh in tudi po steni ali delu stene, ki jo želimo izpostaviti. Tako vnesemo v prostor globino in vizualni interes. Porcelanske ploščice v imitaciji lesa, kamna ali cementa bodo odlično funkcionirale tudi v tuš kabini, ki bo tako delovala kot nekoliko ločen del prostora, ali na steni za umivalnikom, ki bo delovala kot fokusna točka prostora. Ploščice, ki so položene po tleh se lepo nadaljujejo tudi na geberitih ali drugih pomožnih zidovih. Kombiniramo pa lahko tudi več različnih tipov ploščic. Porcelanske ploščice, ki smo jih položili po tleh se lahko nadaljujejo tudi po steni za umivalnikom,

v tuš kabini ali za kadjo pa položimo drug tip porcelanskih ploščic ali izberemo dekorne ploščice s cvetličnim ali geometričnim vzorcem ali 3D ploščice. Za ostale stene v tem primeru izberemo stenske ploščice v bolj nevtralnih barvah in z minimalističnim, nevpadljivim vzorcem. Vse ploščice, ki jih kombiniramo, pa naj povezuje neka značilnost, neka podobnost ali nek določen kontrast. Če kombiniramo les v rjavih tonih in kamen v bež tonih, se bodo lepo skladale dekorne ploščice z vzorcem, ki vsebuje tudi ta dva barvna odtenka. Lahko pa se dva tipa ploščic povezujeta po podobnem tonu, tretja ploščica je v kontrastni barvi. Seveda pa lahko odlično funkcionirajo tudi kombinacije,

ki kršijo konvencionalna pravila kombiniranja, vendar zahtevajo nekaj več razmisleka in občutka. Kombinacija različnih ploščic in premišljeno načrtovanje polaganja omogoča, da ustvarimo unikaten in neponovljiv prostor, ki nas bo vedno znova presenečal in nas navdajal z energijo. Gorenje Keramika nudi stenske in porcelanske ploščice v številnih barvah, vzorcih in teksturah, s katerimi lahko ustvarite efekt, ki ga želite, pa naj bo to drzen kontrast, umirjena in sproščujoča atmosfera ali razigrana in svojstvena sestavljanka.

 

 Gorenje keramika - lepota talnih ploščic, ki se nadaljujejo po steni
 Gorenje keramika - lepota talnih ploščic, ki se nadaljujejo po steni